Psikologjia e Dermato-Estetikës

“Krijimi i bukurisë për të kuruar shpirtin” Gilman
Në të gjitha kohërat bukuria ka qenë aq e kërkuar dhe e idealizuar. Syri njerëzor gjithmonë ka qenë i etur për bukuri, sidomos ato njerëzoren. Ndaj edhe ato produkte dhe procedura që vendosin në pah bukurinë, kanë ekzistuar, janë bashkë-zhvilluar dhe karakterizuar qytetërimet e medha, dhe fatin e tyre. Qe nga Helena e Trojës deri tek Peelingu Kimik.

Në Egjyptin e Lashtë Peeling kimik Kirurgjikal ishte një trajtim në rezervuar “Hyjnoreve”, vetëm Faraoneve Rimel: Princi i parfumeve dhe parfumerive të Mbretereshe Viktorias. Tek Mabelin Mascara që transformoi shfaqjen në kinematografi dhe konceptin e revolucionit të Bukurisë, në Hollywood.

Një informacion jo vetëm i rendit social, por një afirmim i natyrës së tire Hyjnore. Po në Egjyptin e Lashtë është njohur greva më massive e piramidave. Edhe sklleverit refuzonin te punonin pa kajal (ekuivalent me lapsin e sotem te zi te syve). Në Romën e lashtë gladi respektivisht skllever ishin të avantazhuar dhe të gëzojnë avantazhet dhe stilin e jetës se aristoktrateve, dhe djersa e tire shitej si parfumet e sotme, në varesi të personave të tjerë të jashtëm. Në mite dhe gojëdhëna në të gjitha kulturat, personazhi kryesor është një fizik maramendës apo bukuri Hyjnore. Grafimet, skulpturat janë himn i dedikuar bukurise, të konceptuar sipas kohës. Ndaj shumë prej ikonave të mendimit njerëzor, ikona të psikologjisë dhe më pas psikanalizes e kanë studiuar, këtë si fenomen. Plutoni, Plini, Plaku Gilman, Jung, Frojd, Adler dhe shumë të tjerë.
Pse e kerkojmë kaq shumë bukurinë? Si investojmë kaq shumë në të, edhe në kohën ekonomike të veshtirës? Pse janë krijuar ushtria tëra mjekësh, te specialitetet e ndryshme të tyre, i dedikojnë një pjesë të madhe të njohurive dhe kohës së tyre, procedurave estetike?

Sipas shumë studimeve psikologjike, ne subkonshiencë tek të gjithë ne, dhe në të gjitha kohërat, kulturat, dhe civilizimet, e shoqërojmë pamjen më të mirë, me supermacine mbi të gjitha të tjera. Perceptimi njerezor i konsideron njerezit e bukur me te perparuar, me te pelqyer nga sexy i kundert, me te rije ne moshe, ne nje rang social me te larte, me te mire profesionalisht dhe te shëndetshem psikologjik.

“Bukuria është e vërteta, e vërteta është bukuri” That is all We know on earth and all we need to know Keats “Bukuria është vërteta, e vërteta është bukuri” Kjo është e gjitha kjo është e gjitha që duhet të dish në këtë Tokë Poeti Keats.

Në të gjithë njerëzit e pëlqejnë këtë varg por nuk i shikojnë vërtet si në shkencore në “jetën reale” Megjithatë këto fjalë janë ekzaktësisht të mendimit timin Platonik, dhe të gjithë mendimet tradicionale të njerëzve.

Vetë Pluto që u përpoq të shkurtonte buxhetin që shpenzohet për produkte estetike kur i referohet Absolutes si “To Kalon”, E Bukura, ka bërë që të bëhet si poeti Keats.

Ndaj më pragmatike nuk është ende e kuptuar për këto 10-15 vitet e fundit që bota gjëndet në një frymëzim të përgjithshëm, është vendosur si përfundim i një ushtrie të madhe me doktoraturë të specialiteteve të ndryshme në funksion të Bukurisë, Rinisë dhe Kunder. Plakjes. Dikur ishte Kirurgji Estetike, pastaj Mjeksi Estetike, Anti-Aging, ndërsa tashmë emërtimet e superspecialiteteve dhe kompetencave janë aq të sakta, sa unë do t’i quaja të gjitha Bjutifikime. Bota Mjekore e Bjutifikimit do të ketë shumë mbispecialitete kualifikimesh dhe kopetencash tashmë, shumëdisciplinare, që përfshin shumë plasticjan, dermatolog, ortodonont, bucomaxilofacial, stomatolog, gjinekolog, endokrinolog. Sigurisht dhe një pjesë shumë të madhe të mjekëve të përgjithshëm apo mjekë që kanë pasur specialitetet e tyre dhe janë dedikuar Bukuris dhe Beautifikimit.

Të gjithë këta specialist edhe të tjerë, mbispecializohen për të plotesuar pjesët e pazevendosura të tyre në pazëllin e Bukurisë Perfekte. Se fundmi edhe ingineria genetike po investon miliarda cdo vit ne gjetjen dhe modelimin e geneve perfekte.