Skip to content

Strechmarks – Si ndodh?

6361725292697357151837372045_The-Cost-of-Getting-Rid-of-Stretch-Marks-700x509

Për arsye të ndryshme, lëkura nuk e përballon dot presionin dhe efektivisht çahet. Si mekanizëm kompensimi, një ind fibroz jonatyral i tendosur apo i flashkët ndërtohet si arnë që lëkura në përgjithësi të vazhdojë të ofrojë funksionin e saj primar – mbrojtjen nga faktorët e jashtëm.

Pjesa më e madhe e kushteve të formimit është shumë e njohur pothuajse te të gjithë njerëzit:

 • Gjatë dhe pas shtatzanisë,
 • Adoleshenca me adaptimet hormonale
 • Shëndeti i menjëhershëm
 • Humbja e menjëhershme në peshë
 • Trajtim me kortizonikë, etj.


Po ashtu, edhe arsye jo aq shumë të njohura, si sëmundja Nelson, apo dhe defekte të elasticitetit, në shumicën e rasteve sipas përvojës sime, bashkëekzistojnë me patologjitë e metabolizmit.

Trajtimi i stretchmarks është një sfidë jo e vogël për mjekësinë, por totalisht i mundshëm dhe shumë efikas.

Në parim, trajtimi i stretchmarks përfshin, ndihmon dhe është shumë efikas në të gjitha patologjitë plagëshëruese dhe atyre të elastozës, duke iu adresuar për më tepër, për çdocilin nga këto probleme, edhe specifikës së tyre individuale:

 • Shenjat post-akne,
 • Humbjet e elasticitetit,
 • Shenjat post-operative,
 • Shenjat e kafshimeve me humbje substance,
 • Cikatricet hipertrofike, hipotrofike,
 • Cikatricet keloidiane retraktile,
 • Cikatrice pas djegies,
 • Cikatrice imobilizuese,
 • Cikatrice mutiluese.

Shkruar nga Dr. Rudina Thanasi

Related News