Skip to content

Çfarë është e domosdoshme për çdo procedurë estetike

Cfarë-Është-E-Domosdoshme-Për-Cdo-Procedurë-Estetike

Cfarë është e domosdoshme të dish për cdo procedurë estetike? Së shpejti në youtube do te keni videon e plotë të titulluar: Botox një skeptiku Botoxi . Shikojme video në youtube dhe poza neper artikuj dhe duket sigur injektimi botox eshte 3 pika dhe acidi hialutonik 2?. Po, procedura eshte fiks aq e thjesht per nje profesionist por një tëmerr në një terren gjithë gracka , pikepyetje fhe paqartesi për një mjek me ndergjegje që i intereson të bëje mjeksie estetike por i intereson edhe shendeti i pacientit. Ketu perjashtojme rehatinë e verber të injoranteve aventurier, “ Nada sape, nada teme” = Kur s’di asgje, s’ ke frikë nga asgje. Në videon e mësipërme dr Zhorda megjithese me nje eksperience 9 vjecare në procedura estetike bën pyetjen r pare që i bën vetes cdo mjeke me ndergjegje edhe kur ka vite eksperience. Duke folur nga pikepamja e nje kirurgu, perdonslisht jondideroje me te lehte nje procedure kirurgjikale se sa nje procedure estetike. Sigurisht nuk do kisha patur kurre guximin te bëja injeksione botox , acid hislutonik spo mezotherapi nese nuk do kisha si background njohurine e snatomise qe ka cdo kirurg. Në fakt me perfeksionimin në artin e estetikës dhe në zonat e injektimit, thjesht anatomia 2 dimensionale nuk ishte me e mjaftueshme( fatmirësisht më ndihmon njohja 3 dimensionale e anatomise nga eksperienca si kirurg dermatolog ) dhe jo vetem. Me rritjen profesionalizmit dhe nevojes për të bere edhe një punë estetike 3 dimensionale , e cila të jetë korrekte dhe avantazhuese për pacientin dhe në të ardhmen, del si domosdoshmëri për cdo mjek apo kirurg estetik edhe njohja e anatomise dinamike. Dhe sikur të mos mjaftonin të gjitha këto duhet cdo mjek të njohi variantet anatomike dhe per me teper duhet të njohi lëkurën e cila di një organ i gjalle që është , reagon, të flet… dhe të të jetë vigjelent ndaj reagimeve të pacientit. Sensibiliteti ibprekjes se nje fundi nervos dhe anastomoze nervore si varjabile anatomike sjell një mimike speciale në fytyrën e pacientit. Po ashtu prekja e një vene dhe arterjeje, variabile anatomike, ka një ndjesi speciale më vete që shoqerohet me mimike involuntare. Ndaj doktori duhet të jetë gjithe kohës vigjilent ndaj reagimeve të pacientit. Fatkeqësisht keto njohuri nuk ka liber qe mund te shkruhen dhe as doktor që mundet të ti mësoje. Përfitohen vetem vete me eksperience dhe me observim vigjilent të lekurës dhe reagimeve te pacientit.

Related News