Ftesë në USA

Të dashur miq dhe pacientë ndaj me ju kënaqësinë t’ju njoftoj se jam e ftuar për herë të parë në një kongres dermatologjie ndërkombëtar në USA Miami si keynote speaker.

Çfarë është e domosdoshme për çdo procedurë estetike

Cfarë është e domosdoshme të dish për cdo procedurë estetike? Së shpejti në youtube do te keni videon e plotë të titulluar: Botox një skeptiku Botoxi . Shikojme video në youtube dhe poza neper artikuj dhe duket sigur injektimi botox eshte 3 pika dhe acidi hialutonik 2?. Po, procedura eshte fiks aq e thjesht per nje profesionist por një tëmerr në një terren gjithë gracka , pikepyetje fhe paqartesi për një mjek me ndergjegje që i intereson të bëje mjeksie estetike por i intereson edhe shendeti i pacientit. Ketu perjashtojme rehatinë e verber të injoranteve aventurier, “ Nada sape, nada teme” = Kur s’di asgje, s’ ke frikë nga asgje. Në videon e mësipërme dr Zhorda megjithese me nje eksperience 9 vjecare në procedura estetike bën pyetjen r pare që i bën vetes cdo mjeke me ndergjegje edhe kur ka vite eksperience. Duke folur nga pikepamja e nje kirurgu, perdonslisht jondideroje me te lehte nje procedure kirurgjikale se sa nje procedure estetike. Sigurisht nuk do kisha patur kurre guximin te bëja injeksione botox , acid hislutonik spo mezotherapi nese nuk do kisha si background njohurine e snatomise qe ka cdo kirurg. Në fakt me perfeksionimin në artin e estetikës dhe në zonat e injektimit, thjesht anatomia 2 dimensionale nuk ishte me e mjaftueshme( fatmirësisht më ndihmon njohja 3 dimensionale e anatomise nga eksperienca si kirurg dermatolog ) dhe jo vetem. Me rritjen profesionalizmit dhe nevojes për të bere edhe një punë estetike 3 dimensionale , e cila të jetë korrekte dhe avantazhuese për pacientin dhe në të ardhmen, del si domosdoshmëri për cdo mjek apo kirurg estetik edhe njohja e anatomise dinamike. Dhe sikur të mos mjaftonin të gjitha këto duhet cdo mjek të njohi variantet anatomike dhe per me teper duhet të njohi lëkurën e cila di një organ i gjalle që është , reagon, të flet… dhe të të jetë vigjelent ndaj reagimeve të pacientit. Sensibiliteti ibprekjes se nje fundi nervos dhe anastomoze nervore si varjabile anatomike sjell një mimike speciale në fytyrën e pacientit. Po ashtu prekja e një vene dhe arterjeje, variabile anatomike, ka një ndjesi speciale më vete që shoqerohet me mimike involuntare. Ndaj doktori duhet të jetë gjithe kohës vigjilent ndaj reagimeve të pacientit. Fatkeqësisht keto njohuri nuk ka liber qe mund te shkruhen dhe as doktor që mundet të ti mësoje. Përfitohen vetem vete me eksperience dhe me observim vigjilent të lekurës dhe reagimeve te pacientit.

Fytyra pas trajtimit me botulinum toxin dhe acid hialuronic

efektet negative të botox

Si ndryshon fytyra në pamje ballore pas trajtimit të qafës me botulinum toxin dhe acid hialuronic? Ndryshimi është shumë i dukshëm, por dhe po aq natyral. Pacienti ndihet komod, konfident dhe po i njëjti. Nuk kupton asgjë cfarë ka ndryshuar, thjesht ndihet më mirë kur shikon veten ne pasqyrë. Ndryshimi i vërtetë vihet re vetem në poza.

Trajtimi PRP Plasma Lift Gel ( Vampir)

Platelet Rich Plasma (Plasma e pasur në plachete)
Cfarë është
si funksionon. Si përfitohet? Përfitimet, përdorimi klinike.

Çfarë është

Përdorimi I plaketave të përqëndruara (në anglisht, Platelet Rich Plasma apo acronimi „PRP”) përfaqson nje abordim të ri në mjeksinë rigjeneruese. Por cfarë kuptojme me përqendrim plaketa, si ndodh veprimi dhe në fund , si përfitohet.
Për t’ju përgjigjur këtyre pyetjeve, së pari duhet të njohim komponentin themelor prej ku rrjedhon PRP ; gjakun. Në përgjithësi, gjaku formohet nga pjese materie korpuskulare me qeliza të specializuara ; qelizat e kuqe ( eritrocitet), qelizat e bardha ( limfocitet), trombocitet dhe prej nje pjese lengeshme e cila quhet plasmë.

Plazma është një lëng viskoz , me ngjyrë te verdhë të lehtë, e cila përbëhet nga nga nje solucion ujor elektrolitësh, vitaminash dhe proteinash. Ndër përbërësit e gjakut që na interesojne jane trombocitet. Trombocitet kane karakteristika biologjike unike, të ilustruara në vazhdimësi. .

Si Funksionon.

Nëpërmjet një procesi te quajtur degranulim, trobocitet clirojne granula të cilat përmbajnë proteina speciale të quajtura “faktoret e rritjes” ( Groth factor). Këto proteina nëpermjet një serie procesesh biokimike komplekse, aktivizojnë funksionin e riparimit të indeve.
Ndër faktorët e rritjes të cliruar të cilëve ju njihet mekanizmi I veprimit numërohen:
Reglarea Regullimi rritjes celulare dhe ndarja e tyre,
Rigjenerimi I indeve dhe diferencimi qelizor,Indukton
Formimin e eneve të gjakut,
Faktori angjiogjenik dhe rritja e permeabilitetit kapilarë
Factorul angiogen și mărirea permeabilității capilară, Proliferimi dhe mobiliteti I firbroblasteve dhe keratinociteve, Favorizimi I riepitelimit dhe rritja e indeve të granulimit indukton formimin e kockave dhe kartilazheve të
Adezioni, rritja , migrimi dhe diferencimi qelizave.
Po ashtu , ekzistojne dhjetra protein ate çliruara nëpermjet degranulimit plaketar, karakteristik e injoruar( neglizhuar) deri në present, sjellja e tyre bjokimike në riparimin e indeve.
.

Prandaj, koncentrati i trombociteve (PRP) është një derivat i gjakut, i marrë nga gjaku i plotë duke eleminuar qelizat e kuqe të gjakut dhe duke përqendruar fraksionin e trombociteve në nivelet 3 deri në 5 herë të nivelit bazë.
Efektiviteti i trajtimeve të koncentratit të trombociteve varet kryesisht nga përqendrimi i trombociteve dhe, rrjedhimisht, nga faktorët e rritjes. Këto proteina të veçanta veprojnë si ‘transmetues’ (kemotaktizëm) në procese të ndryshme biologjike; ato janë bashkë-përgjegjëse për përhapjen, diferencimin dhe morfogjenezën e indeve, duke funksionuar si pjesë e mekanizmave të sistemeve autokrine, parakrine dhe endokrine.

Si përfitohet

Sistemi Plasmo lift dhe variantet e tij kanë bërë të mundur marrjen e koncentrateve të lëngët të trombociteve dhe formës së tyre të koaguluar autologe (mpiksje / membrana), me një përqendrim të lartë të trombociteve dhe një përqendrim të lartë ose të ulët të qelizave të bardha të gjakut, për përdorim të menjëhershëm në disa sektorë të mjekësisë rigjeneruese.

DispozitivI

Sistemi i prodhimit të koncentratit të trombociteve bazohet praktikisht në ndarjen e fraksioneve të ndryshme që përbëjnë gjakun, me centrifugim, duke rikuperuar fraksionin e pasur me trombocite.
Gjaku i plotë mblidhet duke përdorur një sistem tipi
Vacutainer® mblidhet në një tub qelqi që përmban një antikoagulant me bazë citrate (ACD-A: Tretësira e dekstrozës së citratit antikoagulant, tretësira A, USP) dhe një polimer special, biologjikisht inert, që ndan me një densitet të përcaktuar dhe sjellje tiksotropike. Kur një fushë force centrifugale aplikohet në epruvetën, fazat do të formohen sipas një gradienti të densitetit. Për shkak të karakteristikave të tij fiziko-kimike, polimeri ndarës do të pozicionohet në ndërfaqen midis qelizave të kuqe të gjakut dhe trombociteve, duke lejuar kështu, në fund të procesit të centrifugimit, një korrje të lehtë të fazës së pasur me trombocite.
Sistemi është i pajisur me një provëz të dytë që përmban një zgjidhje të klorurit të kalciumit i cili lejon formimin, nëse dëshironi, të fazës së koaguluar.
Mund të ketë gjithashtu një filtër që çon në një reduktim drastik të qelizave të bardha të gjakut, duke lënë një fazë të pasur me trombocite, por me një numër fiziologjik të qelizave të bardha të gjakut.
Konfigurimet e ndryshme të produktit përmbajnë aksesorët (seti i korrjes, mistri, ena e transferimit, gjilpërat, etj.) Që do të përdoren për përgatitjen e koncentratit të trombociteve.

Perdorimi Klinik
Tratjtimi me PRP
PRP, e administruar në vend në vendin e dëmtimit, aktivizon funksionet biologjike që promovojnë rigjenerimin dhe riparimin e indeve dhe ka një efekt të fortë anti-inflamator.

Semundjet për të cilat rekomandohet trajtimi me PRP:
ORTOPEDIKE
Në këtë sektor të mjekësisë, PRP ka një përdorim të gjerë dhe një mundësi të madhe suksesi, përmes infiltrimeve lokale. Përdoret për:
• Osteoartriti
• Dëmtimi i kërcit
• Lëndimet e meniskut
• Inflamacion akut i tendinave dhe ligamenteve
• Tendinopatia kronike.
• Lëndimet e tendinave dhe ligamenteve
• Lëndime të vogla të muskujve
• Riparimi i frakturave
• Nekroza e indit kockor
• Konsolidimi i indeve në rast të aplikimit të protezës

Fig.3 Disa zona anatomike në të cilat tregohet përdorimi i PRP në ortopedi

MJEKSIA SPORTIVE
Avantazhet e metodës PLASMOGEL në mjekësinë sportive:
• methodshtë një metodë e sigurt që nuk shkakton alergji, refuzime dhe efekte anësore
• Procedura është atraumatike dhe nuk kërkon një periudhë shërimi
• Mund të kombinohet me metoda klasike të trajtimit
Indikacionet për përdorim në mjekësinë sportive: Kontuzionet, zhvendosjet, ndrydhjet, patologjia e tendinit (tendinopatitë), këputjet e ligamenteve, dëmtimet e indeve të muskujve, frakturat.

TRIKOLOGJIA
Në këtë sektor, PRP është aktualisht trajtimi më i vlefshëm dhe modern për alopecinë, androgjenetikën dhe humbjen e flokëve tek gratë dhe burrat.
A B C

MJEKSIA ESTETIKE
FIK. 4
Mikroinjeksione me PRP me një gjilpërë 30 matës në zonat e prekura.
a) i patrajtuar;
b) pas 1 trajtimi;
c) pas tre trajtimeve.

PRP përdoret gjithashtu për të korrigjuar papërsosmëritë në fytyrë dhe qafë duke rritur prodhimin e kolagjenit; përdoret individualisht ose në kombinim me qelizat burimore mesenkimale të marra nga dhjami i barkut, gjë që u jep atyre rritje shtesë dhe kapacitet shartimi. Kohët e fundit, PRP përdoret për të zmadhuar gjinjtë dhe muskujt gluteal.


FIK. 5 Infiltrime me PRP: A) para dhe B) pas 1 trajtimi


FIK. 6 Mastoplastikë shtesë e marrë me teknikat e kirurgjisë rigjeneruese: yndyra autologjike e shtuar në PRP

.
PRP përdoret gjithashtu në trajtimin e ulcerave diabetike, vaskulare, venoze dhe limfatike, plagëve të shtratit dhe në të gjitha operacionet për të cilat dëshirohet të përshpejtohen proceset e riparimit të indeve.


FIK. 7
a) Ulçera diabetike e këmbës para trajtimit. (b) Pas një takimi me PRP.
(c) Ulçera pas 2 seancash me PRP.
(d) Ulçera u mbyll plotësisht pas 4 seancave me PRP

STOMATOLOGIE

PRP përdoret në implantologji, në heqjen e kisteve nofullës dhe në apektektominë (trajtimi i granulomave të dhëmbëve), në kirurgjinë parodontale, në rritjen e sinusit nofull, në subjektet me defekte të dhëmbëzimit. Në këtë fushë të aplikimit, forma e xhelit përdoret përgjithësisht, duke u plotësuar, aty ku është e nevojshme, me kocka me origjinë sintetike (trikalcium beta-fosfat, hidroksiapatit, etj.).


FIK. 8
Futja e PRP -së të xheluar e plotësuar me kocka sintetike në një qese parodontale
FIK. 9
Implant implant dentar i mangët, i ngurtësuar me PRP të xheluar dhe i plotësuar me kocka sintetike

OFTALMOLOGJI
PRP përdoret në ndërhyrjet e vrimave makulare për të nxitur një stimul rigjenerues në vend të lëndimit, përfshirë për pacientët me ulcera të shkaktuara nga keratiti traumatik.


FIK. 10
(a, b) Pacienti me ulçerë latente pas keratoplastikës dhe para trajtimit. (c, d). I njëjti pacient pas trajtimit me plazmë të pasur me trombocite.

GINECOLOGJI
Trajtimi me Plasmogel PRP (Terapia Vampire Vaginale) rekomandohet nëse doni të:
• Rritja e orgazmës – injektimi i klitorisit ose pikës G
• Trajtimi i dhimbjeve gjatë marrëdhënieve seksuale dhe përmirësimi i marrëdhënieve intime dhe ndjeshmërisë gjenitale
• Trajtimi i plagëve, për shembull pas lindjes natyrale ose pas prerjes cezariane
• Çrregullime të përsëritura të florës vaginale, siç është kandidiaza e përsëritur
trajtim
• Rritja e buzëve
• Trajtimi i atrofisë vaginale – thatësi ose kruajtje (kruajtje) në menopauzë
• Ndihmon në trajtimin e mosmbajtjes urinare të shkallës së ulët, dhimbjes urinare dhe cistitit të përsëritur (urinim i dhimbshëm, i shpeshtë)
• Trajtimi i likenit vulvo-vaginal • Trajtimi i ektopisë së qafës së mitrës
• Përmirësimi i cilësisë së endometriumit dhe rritja e normës së shtatzënisë (përmirësimi i pjellorisë spontane ose IVF)

METODAT E ADMINISTRIMIT

Pas marrjes së PRP, mjeku përgatit një fushë sterile dhe kryen infiltrimin duke përdorur një shiringë të zakonshme, të pajisur me një gjilpërë me madhësinë dhe trashësinë e duhur për zonën që do të infiltrohet.
Nëse përdoret forma e xheluar, mjeku do të vendosë membranën e mpiksjes / trombociteve në vendin e zgjedhur me mundësinë e qepjes së mpiksjes.

EFEKTET ANËSORE
PRP është një produkt gjaku autolog. Prandaj, rreziku i reaksioneve alergjike është zero.

PRP Plasmogel mund të përdoret me sukses në kombinim me mesoterapinë e injektueshme RRS Aesthetic Dermal, Jalupro Biorevitalization dhe produktet e kolagjenit Guna. PRP Plasmogel është një plazmë e pasur me trombocite që ndihmon në stimulimin e faktorëve të rritjes. Si rezultat, prodhimi i indeve të reja stimulohet. PRP aplikohet në: dermatoestetikë, stomatologji, ortopedi, traumatologji, rimëkëmbje mjekësore, gjinekologji, trikologji, kirurgji të përgjithshme dhe kirurgji maksilofaciale.
RRS Aesthetic Dermal është një gamë e gjerë e mesoterapisë së fytyrës dhe trupit që mund të kombinohet në të njëjtën sesion ose veçmas me PRP Plasmogel, për një efekt më të theksuar dhe të qëndrueshëm.
Produktet Guna janë produkte homeopatike të bazuara në kolagjen, të përdorura në traumatologji, ortopedi dhe dermatoestetikë. Protokollet e kombinuara të trajtimit me PRP Plasmogel mund të kryhen njëkohësisht ose veç e veç.
Gama e biorevitalizimit Jalupro përbëhet nga aminoacidet dhe acidi hialuronik, të përdorura për të biorevitalizuar lëkurën. Në kombinim me Plasmogel PRP, do të merren rezultate shumë më komplekse.

Emisioni , Shëndeti i bukurisë tënde

Emisioni , Shëndeti i bukurisë tënde . Në televizionin Rumun Kanall 33. Cdo gjë për aknen ( pucrat) Të dashur miq dhe pacient ju ftojmë të ndiqni emisionin e dytë via Skype, për aknen ( pucrat) format e aknesë dhe trajtimin e tyre. Intervistë me miken time të dashur dhe yllin televiziv Rumun Thea Haimovitz

Vizite e Dr. Flamur Topi

Të dashur miq dhe pacientë! Sot kishim nderin dhë kënaqësinë të kishim në klinikën tonë përsëri doktorin më të dashur të shqiptarëve, dr. Flamur Topi dhe ekipin e tijë të mrekullueshëm. Sot mbyllëm ciklin e emisioneve për sëmundjet me transmetim seksual. Cikël i cili fillon transmetimin këtë të premte në RTSH , Trupi dhe shëndeti. Emisioni i sotëm ju dedikua të rinjve. Folëm për higjënën personale seksuale, zakonet seksuale, prezervativi si forma e parë mbrojtëse nga SST. Ky emision ishte kthim përgjigjesh ndaj pyetjeve tuaja. Ju faleminderit.

 

Sensi i Estetikës

Sensi i Estetikës është nga vetë domethënja e fjalës Estetik , harmonizues, natyral i padukshëm dhë padiskutim i shëndetshëm. Personi i trajtuar duhet të duket po vetvetja pa asnjë ndryshim me syrin e lirë por sepse duket me mirë, me i relaksuar. Pjesë e pandashme e këtij procesi është edhe kualiteti i lekurës në ton, elasticitet dhe ngjyrë të cilat vijnë si rezultat i përmirsimit, rigjenerimit dhe shëndetit të lëkurës. Ndryshe trajtimi s ka kuptim. Tashmë mjeksia e Bukurisë i ofron te gjitha këto mundësi joinvazive dhe të shëndetshme. Që rezultati të jetë i shëndetshëm i padukshëm dhe natural merr kohe, efort dhe një kombinim procedurash.
Kryesisht tek doktori Estetik kirurg apo jo, drejtohen më shpesh njerzit e bukur. Në pamje të parë duket e lehte sepse dikush qe eshtë i bukur është lehtë të trajtohet. Në fakt duhet më shumë kujdes dhe ka më shumë vështirësi sepse njerzit e bukur janë të tille nga natyra ndaj procesi i rifreskimit të pamjes së tyrë është një proces më delikat me respekt për natyrën bujare.
Me aprovimin e shoqes dhe modeles tonë ju ofrojmë këto poza të cilat personalisht më kënaqin sytë si para dhe pas.

#photoshopliketreatmeant #trajtimisimefotoshop #rudinathanasi

Website: www.rudinathanasi.com
Email: info@rudinathanasi.com
Cel: +355682023331
Rr. Milto Tutulani, Pallati Nr. 6, Zyra 1, Tirane
Facebook: Rudina Thanasi
Twitter: /rudinathanasi
LinkedIn: Dr Rudina Thanasi
Instagram: /rudinathanasi
Google+: Dr Rudina Thanasi – Dermatolog – Venerolog
YouTube: Dr Rudina Thanasi – Dermatolog – Venerolog
Me aprovimin e shoqes dhe modeles tonë ju ofrojme pozat e mësiperme të cilat personalisht më kënaqin sytë si para dhe pas

Vizitë e Dr. Flamur Topi

Flamur Topi

Të dashur miq, pacientë dhe dashamirës! Dje patëm përsëri në klinikën tonë Dr. Flamur Topi, doktorin më të dashur dhe të respektuar të shqiptarëve. Dhe ekipin e tij të mrekullueshëm me në krye regjizoren zonjën Eli. Këtë radhë intervista ishte mbi një subjekt delikat që na përfshin të gjithëve: Sëmundjet Seksualisht të Transmetueshme.
Ju ftojmë të na ndiqni.
Ju faleminderit!

Mjaft u mbushe plot me ilace, por beje Testin e Intolerances Ushqimore

Intestinet njerezore apo barku, jane te pajisuara me me shumë se 100 milion qeliza nervore. Praktikisht një tru mëvete. Jo më kot konsiderohet edhe truri sekondare. Apo truri i mirqenijes, truri i se ndjerit mire. Barku i flet trurit duke lëshuar hornone ne gjak. Në kete rrugë komunikimi ndodh brenda 10 minutave. Por në një studim te fundit ku u zbuluan nje set rrugesh nervoze, del qe truri me barkun komunikojne ne fraksione sekondash. Ky zbulim mund te sjelli trajtime të reja për mbipedhen, diabetin, c”rregullimet e te ngrenit, deprsionit , autizmit, ekzemave , e shume e shume semundjeve te tjera. Ky komunikim ndodh me ndermjetesine e nervit Vag ne milisekonda (sipas rezultateve te nje eksperimenti ku stimulohej nervi vag me laser) #supershendeti #gutfeeling #gut #hormons #foodintolerance #alergy #eczema #eatingdisorder #bloodstreahormons #gutandbraincomunication