Skip to content

Çfarë është elastoza?

08-fluid-9-things-you-don-t-realize-are-causing-dark-under-eye-circles_645471643-sruilk-1024x683-700x467

Elastoza është një defekt i elasticitetit të lëkurës. Është predispozite gjenetike, çrregullime kolagjeneze, e cila përkeqësohet me moshën dhe nën efektin e stresit dhe mbingarkesës.  Nuk është e lehtë, por estetikisht me pak durim është totalisht e trajtueshme. Bëhet fjalë për një predispozitë totalisht gjenetike. Ekziston gjithmonë një predispozitë gjenetike, që do të thotë që predispozita gjenetike është 6 për qind.

Dhe manifestimi i predispozitës gjenetike është një perqind i gjashtë përqindëshit. D.mth. kur krijohen kushtet e duhura, ambienti i duhur, atëherë, predispozita gjenetike shfaqet. I njëjti person në situata të tjera jete, i vendosur në një ambient tjetër, qofte edhe nën të njëjtin presion nuk do të kishte të njëjtin manifestim. Zakonisht predispozitat gjenetike shfaqen shumë kur personi vazhdon të jetojë në të njëjtin ambient dhe është vazhdueshmërisht i ekspozuar me të njëjtët njerëz prezentë, të cilët kanë të njëjtën predispozitë gjenetike.

Lexoni ketu artikullin e plotë

Shkruar nga Dr. Rudina Thanasi

Related News