Skip to content

A ndikon stresi tek rrathet e zinj te syve?

Dark-Circles

Nuk vjen nga stresi. Por stresi biologjik është faktori shfaqës kryesor. Në 5 vitet  e fundit, faktori stres dhe ndikimi i tij në prezencën e çdo problemi mjekësor, zë numrin një në krye të të gjitha studimeve shkencore mjekësore.

Në vendin e dytë është inflamacioni, apo enjtja në gjuhën popullore. Konkurenca midis stresit dhe inflamacionit është shumë e ngushtë. Besoj në të ardhmen do të jetë edhe më evidente, faktori stres si lojtar kryesor në shfaqjen e çdo sëmundjeje. Per shkencën mjekësore sot, inflamacioni dhe stresi janë dy faktorët që krijojnë kushtet që të shfaqet apo manifestohet çdo sëmundje, gjenetike apo jo.  Ambienti është kryesor dhe e dyta mënyra se si përballohet ambienti.

Klikoni këtu për të lexuar artikullin e plotë

Shkruar nga Dr. Rudina Thanasi

 

Related News