Skip to content

Papilloma Virale

hpv-wirus-563x353

Papillomat rritje te vogla eksreshcente ne lekuren e qafes, aksilave, qepallave dekoltese dhe zonave gjenitale, pergjithesisht ne ngjyren e lekures por ndonjehere jane dhe ne ngjyre kafe apo brune dhe shpesh ngaterrohen me nishanet. Varen jashte lekures si zbukurime ne pemen e krishtelindjes. Papillomat jane tumore te buta benigne te provokuara nga Virus HPV.

Papillomat jane te transmetueshme si dhe te vetperhapshme sidomos ne qafe nga ferkimi me bizhuterite shumohen lehte si dhe ne zonen gjenitale rriten dhe shtohen shpejt ne periudhen e shtatezanise apo nen ndikimin e faktoreve stresues si ekspozimi i perseritshem ne djell te forte, renie imuniteti etj. trajtimi I tyre eshte I lehte dhe pa rrezik me anen e elektrokauterit, sherimi eshte I shpejt brenda nje jave pa lene gjurme.

Related News