Skip to content

Patologji e Lëkurës

BACRI_BASTS_1612_Pros_Cons_Oily_Skin-768x384

Dermatologjia eshte shkenca mjeksore qe merret me diagnostikimin dhe trajtimin e semundjeve te lekures, semimucozes dhe mucozes. Lekura eshte organi me i madh i trupit tone dhe i vetmi sistem ne trup qe ne perberjen e tije ka gjithe organet, sistemet dhe proceset organike ne mikrobote. Nuk ka asnje shkence mjeksore tjeter qe te kete aq shume nendege, supraspecializime dhe kompetenca sa Dermatologjia, kjo per shkak te nderlidhjes direkte dhe indirekte me te gjitha deget e mjeksise dhe zhvillimeve te reja.

Dermatologjia eshte nje disipline shume e gjere e cila ka njohur nje zhvillim intensive aktive keto 20-15 vitete e fundit. Cdo zbulim ne cdo fushe tjeter te mjeksise ka nje ndikim direkt ne zhvillimin e Dermatologjise dhe na hap nje horizont te ri ne mirekuptimin diagnostikimin dhe parandalimin e semundjeve te lekures por dhe paranjohjen dhe parandalimin e semundjeve sistemike. Me cdo deshifrim mekanizmi semundjeje vjen dhe nje rryme zbulimi dhe aplikimi trajtimesh te reja.

Shkenca mjeksore eshte ne nje ekspansion te vazhdueshem progressive te njohjes, kuptimit, dhe kerkimive te reja, gje qe con ne menyra te reja kendveshtrimi dhe abordimi te te gjitha semundjeve.

S’mundemi tu shtojme dite jeteve por mundemi t’ju shtojme jete diteve tuaja.

Ne kuptimin tim: Nese trupi do ishte nje qelize, lekura do ishte membrana dhe Bossom-particle.

Shkruar nga Dr. Rudina Thanasi

Related News