Patologjia e Mukozave

Mukoza – Cila eshte patologjia?

I gjithe trupi yne eshte i mbuluar dhe i  mbrojtur nga lekura.

Ka vetem 2 zona ne trup pa lekure me semimukoze dhe mukoze, zona e gojes dhe zona gjenitale. Keto dy zona gezojne nje vemendje te vecante dhe nje fraksion te tere special Dermatologji-Venerologjie.Continue reading

Patologji e Lëkurës

Dermatologjia eshte shkenca mjeksore qe merret me diagnostikimin dhe trajtimin e semundjeve te lekures, semimucozes dhe mucozes. Lekura eshte organi me i madh i trupit tone dhe i vetmi sistem ne trup qe ne perberjen e tije ka gjithe organet, sistemet dhe proceset organike ne mikrobote. Nuk ka asnje shkence mjeksore tjeter qe te kete aq shume nendege, supraspecializime dhe kompetenca sa Dermatologjia, kjo per shkak te nderlidhjes direkte dhe indirekte me te gjitha deget e mjeksise dhe zhvillimeve te reja.Continue reading