Skip to content

Patologji e Flokut – Alopecia (renia e flokut)

Imagini-rezultate-op-postop1-800x360-768x346
Alopecia, renia e flokut dhe trajtimi i tullaciese, Pelada Alopecia, renija e flokut , eshte nje nga patologjite me komplexe ne mjeksi gje qe e ben trajtimin e saje nje sfide jo vetem per dermatologjine por mjeksine ne teresi.

Kush jane shkaqet e renies se flokut?

Shkaqet jane multiple:

 • Metabolike
 • Hormonale
 • Autoimmune
 • Semundje kutanate
 • Semundje sistemike kronike
 • Semundje neurologjike
 • Semundje neuropsiqike
 • Semundje infeksioze
 • Te gjitha sebashku

Patologjia e renies se flokut si rregull eshte shume komplekse, rralle here po u kape qe fazat e fillimit mundet te jete e thjeshte, por kushdo qe eshte patologjia, procesi I renijes eshte gjithmone autoimmune. Trupi njeh si te huaja bulbet e tije te flokut

Ne disa raste renia e flokut mundet te jete sekondare pas nje semundjeje kutanate apo sistemike si lupus ertematos, lichen, infeksione me kerpurdha , lichenifikime, Tiroidi,ect.

Per nje trajtim te sukseshem eshte esenciale gjetja e shkakut apo shkaqeve dhe trajtim i individualizuar ne teresi jo vetem i renies se flokut dhe shkaqeve por edhe i mireqjenies se pacientit.

Djagnostikimi i llojit te alopecise behet nga mjeku dermatolog ne nje konsult shume te detajuar ne te cilen duhet tu kushtoje vemendje aspekteve etioptogjenike:

 • Alopeci areata
 • Alopeci difuze metabolike
 • Alopeci difuze androgjenike
 • Alopeci toxike
 • Alopeci neurologjike
 • Alopeci difuze elfuvium telogjen
 • Alopeci secondare
 • Apo kombinimit te tyre.
 • Trajtimi I alopecise eshte gjithmone kompleks dhe intradisciplinae

Duhen konsideruar:

 • Analiza hormonale cilesore dhe sasiore
 • Ekografi ovarijane
 • Investigime metabolike
 • Konsult neuro-psiqike
 • Gjendja emocionale e pacientit
 • Humbje personale-familjare
 • Semundje sistemike
 • Si trajtohet alopecia?
 • Trajtimi eshte gjithmone kompleks individual, gjithperfshires:
 • Trajtim wellbeing
 • Trajtime ose dhe echilibrim neuropsiqike
 • Trajtim metabolike
 • Trajtim relaksues
 • Mezoterapi

Mezoterapia per renijen e flokut Konsiston ne :

 • Shkaterrimin local te faktoreve shkaktues
 • Biorigjenerim
 • Bllokant enzimatik
 • Vasodilatator
 • Activator qelizor
 • Accelerator qelizor
 • Activator metabolizmi
 • Amoniocide
 • Coenzyme
 • Minerale
 • Vitamin
 • Oligominerale
 • Dhe ekuiliblrim neuropsiqik

Ne rastet ne te cilat nuk mberrihet rrezultati I duhur apo rastet me rekurence , apelohet ne transplant floku. Mezoterapia rekomandohet te fillohet minimalisht 18- 6 muaj perpara transplantit , te vazhdohet gjate dhe pas tije, per te siguruar nje rezultat te qendrueshem.

Shkruar nga Dr. Rudina Thanasi

 

 

Related News