Skip to content

Patologjia e Mukozave

ed289005d67044082a93

Mukoza – Cila eshte patologjia?

I gjithe trupi yne eshte i mbuluar dhe i  mbrojtur nga lekura.

Ka vetem 2 zona ne trup pa lekure me semimukoze dhe mukoze, zona e gojes dhe zona gjenitale. Keto dy zona gezojne nje vemendje te vecante dhe nje fraksion te tere special Dermatologji-Venerologjie.

Ne keto zona ndeshim shpesh plage te vogla, fllucka, njolla, liqene vaskulare, carje, rritje formationesh te ndryshme. Keto patologji munden te jene akute apo kronike. Patologjite e mukozave djagnostikohen dhe trajtohen nga mjeku specialist dermatolog-venerolog.

Shkruar nga Dr. Rudina Thanasi

Related News