Skip to content

Si te zgjasim rinine tone? Botox nga Dr. Rudina Thanasi

Screen-Shot-2018-03-24-at-1.13.02-PM-700x510

Botox, tani të gjithë mund të jenë të bukur. Ne te gjitha koherat njerezimi ka qene i magjepsur nga e bukura. Nje nga procedurat me te kerkuara dhe te perdorura ne bote eshte injektimi me Botulinium Toxin. Injektimi local BTX eshte per nje paraqitje me te bukur dhe per zgjatjen e rinise. Sot sipas statistikave injektimet me Botulinium Toxin jane procedura mjeksore nr 1, ne bote.

Toxina Botulinik, eshte nje nurotoksine e prodhuar nga Clostridium Botulinium, kryesisht nga fiku i eger.
Kjo neurotoksine ne doza terapeutike te rekomanduara, prodhon relaksimin te perkohshem te muskujve te injektuar.

Rendesia e Botulinium Toxin ne Mjeksi

BTX–A Revolucionoi boten e prodhimeve kozmetike duke qene tashme metoda me e shpejte, e lire, elegante dhe efikase per trajtimin e rrudhave te ekspresionit, rinimin e fytyres. Eshte nje metode shume e sigurt dhe pa efekte te konsiderueshme sekondare. Ne fakt bota e bukurise nuk do ishte kjo e sotmja pa BTX. Ndryshoi konceptin per bukurine dhe rinine dhe e beri kete te mundeshme per te gjithe.

BTX-A krijoi anatomine dinamike, duke zgjeruar njohurite e mjeksise ne aspektin e nje njohjeje me te mire te funksionit dhe komunikimit te muskujve midis tyre, ligamenteve. Botulinium Toxin dha nje ndihmese te rendeshme ne njohjen dhe impaktin e emocioneve ne fytyre dhe efektin e tyre mbi procesin e plakjes se parakoheshme. Revolucionoi mjeksine ne pergjithesi duke ofruar zgjidhje te thjeshta te kontrolluara, jo invazive dhe elegante per pacientin, ne shume problematika te veshtira mjekesore.

Cfare eshte Botulinium Toxin?

Toxina Botulinik, eshte nje nurotoksine e prodhuar nga Clostridium Botulinium, kryesisht nga fiku i eger, e cila ne doza terapeutike te rekomanduara, prodhon relaksimin te perkohshem te muskujve te injektuar.

Rendesia e Botulinium Toxin ne Mjeksi

BTX–A Revolucionoi boten e prodhimeve kozmetike duke qene tashme metoda me e shpejte, e lire, elegante dhe efikase per trajtimin e rrudhave te ekspresionit, rinimin e fytyres. Eshte nje metode shume e sigurt dhe pa efekte te konsiderueshme sekondare. Ne fakt bota e bukurise nuk do ishte kjo e sotmja pa BTX. Ndryshoi konceptin per bukurine dhe rinine dhe e beri kete te mundeshme per te gjithe.

BTX-A krijoi anatomine dinamike, duke zgjeruar njohurite e mjeksise ne aspektin e nje njohjeje me te mire te funksionit dhe komunikimit te muskujve midis tyre, ligamenteve. Botulinium Toxin dha nje ndihmese te rendeshme ne njohjen dhe impaktin e emocioneve ne fytyre dhe efektin e tyre mbi procesin e plakjes se parakoheshme. Revolucionoi mjeksine ne pergjithesi duke ofruar zgjidhje te thjeshta te kontrolluara, jo invazive dhe elegante per pacientin, ne shume problematika te veshtira mjekesore.

Kush mund te trajtohet Botulinium Toxin per estetike?

BTX eshte zgjidhja perfekte per rrudhat e ekspresionit.

Nese perpara 20-15 vjetesh ky facilitet ishte I mundeshem vetem per yjet e kinemase apo per nje shtrese shume te privilegjuar njerezish, tashme popullariteti i saj ne rritje eshte gati i perballueshem.

Ne disa shtete si Rusia nr. 1 I procedurave eshte rritur me 600 % brenda vitit.

Ne cfare moshe rekomandohe te filloje apo perfundoje trajtimi me botulinium toxin?

Nuk ekziston nje moshe e caktuar, por eshte e preferueshme te fillohet mbas moshes 18 – vjec. Trajtimi mund te filloj dhe perpara moshes 18 -vjec, vetem me miratimin e prinderve. Deri perpara 15 viteve besohej se kjo procedure kishte rezultate te pelqyeshme deri ne moshen 45-55 vjec.

Sot me rritjen e kualifikimit te mjekeve specialist dhe zhvillimit te anatomis dinamike, e varur ngushte nga aftesite e doktorit kjo procedure nuk ka nje moshe kufi. Ka po aq shume efekt dhe sukses edhe ne paciente mbi te 90 -tat

Cfare duhet evituar perpara dhe mbas trajtimeve me Botuliniusm Toxin?

Perpara dhe mbas trajtimit do te evitohet administrimi:
– I antibjotikeve
– Aspirins dhe AINS
– Konsumi i alkolit 2 jave perpara dhe mbrapa injektimit
– Ekspozimi i vazhdueshem ne diell te forte.

Cdo lloj eforti qe sjell si pasoje skuqen e fytyres per te mos zvogeluar apo konkuruar efektin e BTX(per dy jave) Menjehere pas procedures evitohet masazhi ne fytyre, dhe disa keshilla me specifike per cdo paciente dhe ne varesi te zones se trajtuar.

BTX eshte zgjidhja perfekte per rrudhat e ekspresionit Procesi i aging-ut apo moshimit, eshte shume me kompleks. Ne kete proces perfshihet; ndryshimi i ngjyres si dhe i perberjes se lekures nga ekspozimi ne djell, pagjumesia, llodhja. Ndryshimet gravitacionale, ndryshimet e kockes, dobesime te ligamenteve, migrimi i dhjamit, ndryshimet hormonale ect Jane disa kufije kohore ne te cilat ndodhin keto ndryshime moshe te detyruara per te gjithe. Proces qe ne e njohim mire. Dhe njohurite tona i perdorim ne funksion te nje rezultati sa me te mire per pacientin.

A eshte Botulinium Toxin vetem nje procedure estetike?

Me BTX mund te trajtohen disa semundje mjeksore, ne menyre shume elegante, te pamundura me pare apo shume traumatizuese per pacientin dhe familjaret e tij kujt nuk i rekomandohet trajtimi me Botulinium toxin?

Nuk eshte i rekomanduar personave qe vuajne nga crregullimet neuromuskulare si dhe grave shtatzene.

Sa zgjat efekti i injektimeve me Botulinium Toxin?

Efekti zgjat nga 45 dite ne 9 muaj, ne varesi te produktit te perdorur. Tashme ne tregun internacionale ekzistojne shume produkte por shume pake prej tyre jane te studiuara, te sigurta dhe i kane rezistuar proves se kohes. Me te njohurat jane Botox dhe Dysport, apo ndryshe ne zhargonin polpullor botox kosmetik dhe Dysport i njohur si BTX – Mjeksore. I sigurt por qe zgjat shume me pak efekti eshte edhe Neuronox, Xiomina Vistable eshte nje konfeksion me i vogel i Botox-it.

Studimet internacionale si dhe experienca jone tregojne se nese pacienti vendos te mos e vazhdoj trajtimin rrudhave me injektime Toxine Botulinike ato rikthehen ne gjendjen fillestare mbas dy vitesh, kjo eshte vecanerisht e vertete kur substanca e perdorur eshte Dysport

Cfare efektesh negative ka injektimi me Botulinium Botox?

Ne dozat e rekomanduara BTX nu ka efektete sekondare te konsiderueshme sistemike, gjithashtu nuk ka as efekte sekondare te raportuara per kohe te gjate.

Efektet e padeshiruara mund te rregullohen ne seancen e dyte brenda 2 javesh.

Kush eshte Botulinium Toksina mjeksore?

Dysport eshte botulinium Toxina me shume e perdorur ne procedura mjeksore.  Efekti i perdorimit te se ciles, perhapja ne lekure eshte me saktesisht e matshme, dhe efekti qendron per kohe shume me te gjate. Krijon shume rralle rezistence ndaj eshte I pershtatshem per periudha me te gjata perdorimi dhe I sigurt ne sasi me te medha nese eshte nevoja. I rekomanduar ngrohtesisht si zhgjidhje e pare femrave dhe personave me probleme renale. Ne kliniken tone ne ofrojme seancen e dyte, touch up, falas vetem per Dysport, I cili eshte edhe lloji i Botulinium Toxik te cilin e preferojme pas nje eksperience 15 vjecare, me mijera pacient te nationaliteteve te ndryshme.

Kush jane precedurat me te cilat shoqerohet frekvent injektimi me Botulinium Toxin?

Si rregull per nje efekt sa me natyral dhe per kohe me te gjate injektimi BTX-A shoqerohet me injektime te acidit hialuronik te volumeve dhe granulimeve te ndryshme, mezoterapi, peeling.

Te gjitha keto procedura jane mjete per t’ju pershtatur dhe pergjigjur sa me mire nevojave te pacienteve.

Shkruar nga Dr. Rudina Thanasi

Related News