Skip to content

Çfarë bëjmë e dimë, çfarë nuk duhet të bëjmë kur kemi akne?

Acne-700x466

E para nuk duhen ngacmuar. Shqetësimi është se qendrat sebaçe, komunikojnë me njëra-tjetrën. Jane nje network i padukshem.  Ti shtrydh një pucërr këtu dhe në fakt ti i ke ngacmuar të tëra. Prandaj, del direkt një tjetër ose shumë të tjera. Dhe, zakonisht ndonjëherë ti as nuk e shikon një puçër kur i ushtron presion, por ti shikon direkt çikatricen.

Karakteristike janë puçrat në zonën peribukale, që tregojnë se personi e ka ngacmuar fytyren. Ka një kod të fshehtë midis doktorëve, që tregon se pacienti i shtrydh puçrat. Puçrat nuk dalin asnjëherë në zonën e poshtme të buzës dhe në mjekër. Nëse  dalin do të thotë, që pacienti i ka ngacmuar puçrat.

Shkruar nga Dr. Rudina Thanasi

Related News