Skip to content

Cfarë zgjidhje mund t’i jap rrjebullës së një foshnje?

pyetje-pergjigje-700x665

Pyetje nga një pacient:

Prsh, Dr. Rudina! Ju lutem nese mundeni doja nje keshille se cfare zgjidhje mund t’i jap rrjebulles te nje foshnje 1 muaj e gjysem? I eshte shfaqur ne koke dhe sidomos ne fyryre. Ju faleminderit

Pergjigje Doktoreshe Rudina Thanasi:

Nga sa përshkruani fëmija duhet të ketë lindur me Dermatitē Atopike. Terren alergjikë. Këta fëmijë fatmirësisht reagojne shumë shpejt ndaj faktorve agresorë të jashtëm. Nuk ka asgjë për tu shqetsuar. Vetë në shtëpi mundeni të përdorni pa rekomandimin e mjekut vetëm Uje termal 25 cm larg si vesë. Për më shumē ju lutem ti adresoheni fizikisht sëbashku me fëmijën një mjeku dermatolog. Vetë ekzema( rrjebulla) nuk përbën rrezik, por mund të shërbejë si portë hyrje infeksioneve.

Related News