Skip to content

Ku përqendrohet melazma?

melasma

  • Mosha – të rinjtë në moshën më aktive, të shëndetshëm, 20-40 vjeç, rrallë përpara pubertetit. Mund të shfaqet edhe mbas të 50-ave.
  • Seksi – melazma, kryesisht prek femrat 75%-88%, por nuk i fal as meshkujt.
  • Lloji i lëkurës – Zakonisht shfaqet në lëkurat kafe dhe të errëta… Shumë rrallë prek lëkurat e çelura. E zakonshme edhe në para-menopauzë.

 

  • Zonat e preferencës – Balli, faqet, hunda, mbi buzë, por dhe në zona të tjera të trupit, sidomos tek personat që ekspozohen për një kohë të gjatë në diell.

Shkruar nga Dr. Rudina Thanasi

Related News