Skip to content

Qumesht demakiant me luleshtrydhe per fytyrat e yndyrshme

strawberryfacemask

Luleshtrydhe 500g
Borax 3g
Uje kolonje nese deshiron
Qumësht i freskët apo qumësht bajamesh 250g

Pergatitja shtrydhen luleshtrydhet nëpërmjet një nape sterile të dendur. Në lëngun që rezulton shtohet boraxi, uji i kolonjës dhe qumshti.
Me përparesi është të përdoret e freskët Brenda 2-3 diteve.
Për ata që duan ta ruajnë dhe riperdorin për më shumë kohë atëherë conservohet me salicilat sodium dhe alkool 95 grad.

1g salicilat sodiumi
100g alkool
2 luge nga përgatitja e mësipërme i shtohen qumshtit të luleshtrydheve dhe shërbejnë si konservues për kohezgjatjen e përdorimit të demakiantit të përgatitur në kushtet e shtëpisë.

Sigurisht ky demakiant u dedikohet atyre me fytyrë të yndyrshme të cilët pëlqejnë kosmetikën bio dhe luleshtrydhet por pa alergji nga luleshtrydhet.

Shkruar nga Dr. Rudina Thanasi

Related News