Skip to content

Sa ndikon faktori hormonal në akne? (shkeputur nga nje interviste)

Trouble-With-Acne-1-768x470

Aknea, dëshiroj ta theksoj, nuk eshte kurre hormonale. Është një sëmundje në nivelin e lëkurës, sigurisht që ka një predispozitë gjenetike, ka dhe një predispozitë familjare, por nuk është hormonale. fliksi jo i vazhdueshem crregullimi i androgjeneve eshte faktor i fuqishem triger.

Po ashtu edhe gjendja emocionale. Por akneja eksiston edhe pa to.  Po nuk pate akne, mundet te kesh crregullim total androgjenes po edhe gjithe ovarin mikrokistik dhe prape nuk shfaqet akneja.

Shkruar nga Dr. Rudina Thanasi

Related News