Skip to content

Si funksionon kurimi i Cikatrice hipotrofike?

dermatologia-clinica-tratamiento-arañitas-vasculares-instituto-cubano-de-dermatologia-laser-icudel-2

Fokusi është fillimisht në shkatërrimin e cikatrices dhe pastaj në rigjallërimin e dermit në zonën e dëmtuar, nga vetë qelizat e shëndetshme të afërta, dhe rindëritimin e një lëkure afërsisht normale.

Kërkon durim dhe trajtim individual për çdo rast dhe pacient.

Rezultati është gjithmonë shumë i pëlqyer nga pacienti.

Shumë persona e shprehin vetë që trajtimi i cikatriceve u ndryshon jetën për mirë në përgjithësi, meqenëse prania dhe ekzistenca e tyre përbën pothuajse gjithmonë një bllok jo të vogël psikologjik dhe social. Për më tepër që u kujton gjithmonë situatën dhe përvojën aspak të pëlqyeshme nëpër të cilën kanë kaluar.

Rezultati është shumë i pëlqyer, sidomos për personat që i kanë cikatricet në fytyrë apo në zona të dukshme, si ata me akne apo stria, djegie fytyre apo shpërfytyrim buze, syri dhe ndonjë pjese tjetër të fytyrës.

Shkruar nga Dr. Rudina Thanasi

Related News