Skip to content

Si Pergatitet Qumeshti i bajameve per pastrimin e lekures se yndyrshme

qumeshti-bajames-700x398

Bajame te embla te pjekura 30g
Uje trendafili 90g
Benzoat sodiumi 0,20g
Alkool  5g
Parfum ( sipas deshires)

Bajamet e pjekura vendosen në ujë te zjerë tashme. Rrinë aty për disa minuta derisa të shikoni që fillojnë tu shkëputet lëkura. Kur temperatura e ujit bëhet e pranueshme për lëkurën, atëherë pastrohen lehtë me dorë cipat e bajameve pas pastrimit, lahen me ujë të ftohtë dhe vendosen në makinë presuese apo shtrydhëse.
Ndërkohë uji dhe alkooli janë përzier bashkë. ( nëse i hidhet alkooli më vete pritet qumshti i bajameve)
Avash me kujdes i hidhet benzoati i sodiumit dhe uji me alkool të përzier bashkë.

E gjithë përgatitja kalohet për kullim nëpër një napë sterile të dëndur. shtrydhet fort napa sterile.

Nëse qumshti që rëzulton është më pak se 100g atëherë përgatitjes i shtohet ujë derisa mbërrin 100g.

Autor: L. Cosmovic

Related News