Skip to content

Si te parandalosh shfaqjen e qukave dhe njollave kafe ne kushtet e shtepise?

rudinathanasi.com_1503_Para-Pas-Piling-1-Small-700x306

1 Evitohet ekspozimi ne djell midis oreve 11-17.

2 Vendoset krem fotoprotektor mundesisht me spf 50 UVA dhe UVB cdo 2 ore.

3 Ne darke perpara gjumit pastrohet fytyra me solutionin e meposhtem;

  • Klorur Amoniu 0,50gr
  • Uje sulfine( Melilot) 10gr
  • Uje Hamamelis Virginia  20gr
  • Uje trendafili 70 gr

4 Gjate dites vendos Kremin me ;

  • Perborat sodium 17 gr
  • Acid citric           8 gr
  • Coldcream         70 gr

Ky krem lihet ne fytyre vetem 30 minuta, pastaj perthithet me nje leter te paster

5 vendoset puder me;

  • Peroksid Magnezi  30 gr
  • Puder Talk           50 gr
  • Oksid Zinku          20 gr

Ky kombinim eshte I thjesht, mund te behet vete ne shtepi apo te pergatiten ne cdo farmaci. Eshte shume efikase per parandalimin e njollave kafe dhe qukave, po ashtu edhe I trajton ato qe kane dale tashme.

Gjithmone duhet ruajtur fytyra me krem dhe krem solid spf. Per njolla me te thella apo rezistente ne trajtim drejtohuni tek mjeku dermatology I specializuar.

Related News