Aknea konglobate

Akneea konglobate është një formë e rëndë dhe e rrallë e aknes. Është ajo që quajmë akneja e të rriturit. Shfaqet si rregull pas moshës 26-27 vjeç. Është shumë e rëndë si akne me lezione të formave të ndryshme nga puçra të zakonshme në gunga, formacione tumorale benigne, shumë cikatrizuese dhe deformuese.

Lezionet mund të jenë në fytyrë, gjoks, shpatulla këmbë, vithe, kokë, e të tjerë. Në raste të rralla në botë shfaqen përpara moshës 26 vjeç. Është pothuajse një nga patologjitë kryesore në klinikën tonë, dhe mosha e pacientëve mund të fillojë që nga 13 vjeç.Continue reading