Skip to content

Këshilla Mjeksore 6 Trupi Dhe Shendeti Pyet Dr. Rudina Thanasi

Pershëndetje Doja ta pyesja doktoreshen per disa pika te bardha te vogla qe me shfaqen ne lekur kte periudhen e veres dhe largohen pakez gjat dimrit por jo plotesisht Me kan pastaj myk lekure, disa psoriasis (por mjekimi qe me dhan x kte te shfaqen me te larte)  gabuar sepse mi beri me keq) dmth vetem kur jam trajtuar per myk lekure Drejt me jan larguar.  Por gjat veres ikam serisht Nuk e di nese mund te me ndihmoj Faleminderit

Pikat e bardha jane ne lekure, mbi apo nen lekure? Sic e tregoni ju mundet te jene nga akne komedomjane e mbyllur, ne ekzematide apo pityriasis versicolor. S perjashtohet edhe nje kombinim I tyre. Nese ai qe ju jep me shume rezultat eshte trajtimi kunder myk edhe kjo e varet nese trajtimi ka qene me solution apo krem? Nese ka qene me krem atehere mundet te keni rezultat jo vetem nese eshte  PV por edhe ne ekzematide apo psoriasis pjeserisht.  Duhet te drejtoheni tek nje dermatolog per nje djagnoze dhe trajtim te sakte. Pikat e bardha munden te jene me dhjetra djagnoza.

Pershendetje !!  Kohet e fundit me kane dale disa njolla te bardha ne fytyre.  Humbje e pigmentit.  Ca te perdor ??

Nese jeni djagnostikuar me hipopigmentim duhet te di nese eshte post trauma, post medicamentos apo vitiligo. Trajtimi eshte I ndryshem ne secilin rast. Njehere keni nevoje per nje djagnoze te sakte nga doktori specialist dermatology.

Persh maskat ne kushte shtepie dhe ato te gatshme sa ndihmojn ne rigjenerimin e fytyres apo mirmbajtjen e saj

Nese jeni duke perdorur masken e duhur per ju ne momentin e duhur per lekuren tuaj, atehere ju ndihmon ne mirembjatje. Por pritshmerite duhet ti keni realiste. Eshte nje mission shume I veshtire qe ta mbash lekuren ne nivelin qe eshte, Sa per te rigjeneruar … ky eshte mission I pamundur per cdo mask momentalisht, ne kushtet e shtepise apo jo.

Related News