Rozacea, sëmundje kronike multifaktoriale

rozacea

Rozacea dhe aknea conglobate janë sëmundje kronike inflamatore multifaktoriale. Kompleksitet i cili e bën shumë të vështirë përditë e më shumë trajtimin e aknesë. Po të shtojme faktoret triger si fuktacioni i hormonëve androgjenik dhe agravimi nën stres neuro psiqik, ateherë kuptohet perse konsiderohet si sëmundja më impaktin më të rëndë mbi gjendjen e përgjithëshme të organizmit( edhe më shumë se semundjet terminale) dhe me tendencen me te larte per vetvrasje në rradhën e adoloshentëve. Për këto arsye dhe shume të tjera shikohet në rang botëror nje agravim, shtim rastesh dhe rritje e rrezistences nga trajtimi. Ndaj dhe dermatologjia klinike dhe eksperimentale i i kushton nje vend special ne 2018. Megjithatë me një bashkëpunim të mirë me pacientin dhe familjarët e tijë, rezultatet e trajtimit munden te jenë të mrekullueshme.

#akneresults #acnetreatment #acneproblems #acnetrueresults #acnetreatment #acneefectivetreatment #howcanIescapeacne #drrudinathanasi #dermatology #dermatologycosmetic #dermatologacne #rudinathanasi #rudinathanasblog #rudinathanasi.com